Strafschoppen-affaire in EK-finale ontploft: "Dat laat ik me niet zeggen"

Strafschoppen-affaire in EK-finale ontploft:
Maandag 12 juli 2021 - 14:00   I   door Redactie

Hoe trots ze in Engeland ook zijn op de nationale ploeg, toch worden de messen geslepen. En dat heeft alles te maken met de manier waarop de strafschoppenreeks in de finale verloren werd.

Want er is grote discussie over het feit dat Gareth Southgate vlak voor het einde van de verlengingen ervaren jongens eraf nam en vervolgens de youngsters Marcus Rashford en Jadon Sancho tussen de lijnen bracht om een penalty te nemen.

Maar zij misten. Net als Bukayo Saka, amper 19 jaar oud. Southgate nam zelf al de verantwoordelijkheid daarvoor, maar analisten wezen ook naar de andere spelers. Zoals Roy Keane bij ITV bijvoorbeeld, nooit bang om iemand af te maken.

"Als je Raheem Sterling of Jack Grealish bent, dan kan je niet blijven zitten en kijken hoe een jonge jongen het er vanaf brengt. Dat kan niet. Je kan een verlegen jongen van negentien niet laten nemen voor je."

Wél strafschop nemen

Het duurde niet lang of Grealish reageerde. "Ik heb de trainer gezegd dat ik een strafschop wou nemen", tweette hij. "De trainer heeft tijdens het EK zoveel juiste beslissingen genomen en dat deed hij zondag ook. Maar ik ga mensen niet laten zeggen dat ik geen strafschop wou trappen, terwijl ik gezegd heb dat ik wel wou."

TAGS  I  Engeland  I  Italië

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022