'Vincent Kompany wil uitpakken en EK-uitblinker naar Anderlecht lokken'

'Vincent Kompany wil uitpakken en EK-uitblinker naar Anderlecht lokken'
Zaterdag 10 juli 2021 - 15:30   I   door Redactie

RSC Anderlecht is en blijft op zoek naar versterking. In eerste instantie maakt paars-wit nu werk van de komst van een nieuwe spits. Verschillende spelers zijn in beeld, zoveel is duidelijk. RSCA denkt nu ook aan een EK-uitblinker.

Oekraïense media weten dat Anderlecht zijn zinnen heeft gezet op Artem Dovbyk. De 24-jarige spits van Dnipro kroonde zich tijdens de 1/8ste finales op het EK nog tot de grote held van zijn land door diep in de verlengingen voor de 1-2-zege tegen Zweden te zorgen.

Niet alleen door dat doelpunt op het EK, maar ook door zijn prestaties in nationale competitie is Dovbyk op de radar verschenen bij Anderlecht. Bij paars-wit zou de aanvaller de vervanger van Lukas Nmecha kunnen worden. Vincent Kompany zou alleszins overtuigd zijn, zo valt te horen.

Goedkoop

Anderlecht krijgt wel nog af te rekenen met stevige concurrentie. Ook het Turkse Trabzonspor maakt namelijk jacht op de 24-jarige Dovbyk. Volgens Transfermarkt bedraagt zijn marktwaarde momenteel 1 miljoen euro. Hij zou dus in principe goedkoop op te pikken zijn.

Poll: Zou dit een goede aanwinst zijn voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Dnipro  I  Oekraïne  I  Zweden  I  Trabzonspor

zondag 4 december 2022

zaterdag 3 december 2022

vrijdag 2 december 2022