16-jarig toptalent redt Anderlecht in oefenwedstrijd tegen FC Utrecht

Zaterdag 10 juli 2021 - 13:59   I   door Redactie

RSC Anderlecht heeft zaterdagmiddag een eerste van twee oefenwedstrijden op Nederlandse bodem afgewerkt. Tegen FC Utrecht stevende paars-wit lange tijd af op een nederlaag, tot jonkie Lucas Stassin tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker tekende.

In de eerste helft had Anderlecht het niet onder de markt tegen een goed FC Utrecht. Op slag van rust kregen de Nederlanders waar ze 45 minuten naar hadden gezocht: het openingsdoelpunt.

Na een goede actie tussen Zagre en Balk deed Dalmau de rest. De Spanjaard zorgde voor de 1-0. Ook na rust kwam Anderlecht maar moeilijk in de match. In de slotfase raakte paars-wit de paal en tien minuten voor tijd stond het dan toch 1-1.

Stassin redt RSCA

De 16-jarige Lucas Stassin dook goed op aan de tweede paal en trapte van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen. Utrecht kreeg via van de Streek nog een grote kans om de zege te pakken, maar het bleef 1-1.