‘Kompany geeft jawoord, RSCA heeft gedroomde opvolger van Nmecha gevonden’

‘Kompany geeft jawoord, RSCA heeft gedroomde opvolger van Nmecha gevonden’
Donderdag 08 juli 2021 - 20:00   I   door Redactie

Dat Lukas Nmecha niet nog een seizoen wilde blijven, kwam hard aan bij RSC Anderlecht. Ondertussen heeft paars-wit de knop omgedraaid en weet het precies wie het wil halen om Nmecha te doen vergeten.

De voorbije weken bestudeerden Peter Verbeke en co tal van dossiers. Ook trainer Vincent Kompany deed uiteraard zijn zegje. Uiteindelijk kwam één naam steevast bovendrijven: Christian Kouamé.

De 23-jarige Kouamé staat onder contract bij het Italiaanse Fiorentina, maar mag er beschikken. La Viola betaalde een jaar geleden nog 11 miljoen euro voor Kouamé, die overkwam van Genoa. Daar had de Ivoriaanse spits indruk gemaakt en Fiorentina weten te overtuigen.

Kompany gecharmeerd

In Firenze kon Kouamé zich tijdens het voorbije seizoen echter niet doorzetten. En dus mag hij alweer beschikken. Volgens diverse Italiaanse bronnen is het Anderlecht menens om Kouamé in te lijven. Kompany is erg gecharmeerd door de spits en gelooft dat hij Nmecha kan vervangen.

Kompany gaf binnenskamers al aan dat Kouamé mag worden aangetrokken. De gesprekken tussen Anderlecht en Fiorentina zijn al aan de gang. Of RSCA de spits kan kopen of gaat huren, moet wel nog blijken. De marktwaarde van de Ivoriaan bedraagt immers nog steeds 8 miljoen euro.

TAGS  I  Anderlecht  I  Fiorentina  I  Genoa

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024