Martínez noemt de 3 Rode Duivels van de toekomst: “We houden hen in de gaten”

Martínez noemt de 3 Rode Duivels van de toekomst: “We houden hen in de gaten”
Donderdag 08 juli 2021 - 17:00   I   door Redactie

Roberto Martínez blijft ondanks de exit in de kwartfinales van EURO 2020 aan als bondscoach van de Rode Duivels. Op een persconferentie blikte de Spanjaard al vooruit naar de toekomst van de nationale ploeg.

Martínez beseft dat hij zal moeten doorselecteren. Dat jonge jongens stilaan meer kansen moeten krijgen op het allerhoogste niveau. "Die beslissing zal het voetbal voor hen nemen. In september zullen we weer een ruimere kern oproepen met veel jonge spelers", aldus Martínez bij Het Nieuwsblad.

"Die zullen hard moeten werken om jongens van de huidige generatie uit de ploeg te spelen. Het zou fout zijn om jongeren kansen te geven gewoon omdat ze jong zijn. Zoiets doen we uiteraard alleen als ze klaar zijn en het laten zien."

(Lees verder onder de afbeelding)

Tielemans & Doku als voorbeeld

"Kijk naar Youri Tielemans in 2018", haalt Martínez een mooi voorbeeld aan. "Niemand verwachtte hem toen al. Maar er is achter de schermen altijd een moment waarop jongeren laten zien dat ze er klaar voor zijn.”

De bondscoach kijkt nu al uit naar welke jongeren straks in de voetsporen van Tielemans en Jérémy Doku kunnen treden. “Doku heeft op het EK laten zien dat hij zijn plaats in deze ploeg waard is, maar ook spelers als Zinho Vanheusden, Charles De Ketelaere en Yari Verschaeren zullen we in de gaten houden."

"Voor hen zullen de komende twaalf maanden heel belangrijk worden met het oog op het WK van 2022. Daar ligt onze focus nu al", besluit Martínez.

Poll: Wie zal volgens jou het snelst in de ploeg staan bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024