Ophef na halve finale Italië-Spanje: "Strafschoppenreeks oneerlijk verlopen"

Ophef na halve finale Italië-Spanje:
Woensdag 07 juli 2021 - 16:00   I   door Redactie

Dat Spanje na een uitstekende partij tegen Italië pas met penalty's het onderspit moest delven maakte heel wat emoties los. Niet in het minst bij Gerard Piqué, die vond dat de overwinning eigenlijk gestolen was.

De verdediger van Barcelona liet na de uitschakeling zijn frustraties de vrije loop op Twitter. "Het is geen toeval dat de vier penaltyreeksen in de Copa America en het EK telkens gewonnen werden door de ploeg die als eerste mag schieten."

Daarmee verwees Piqué ook naar de halve finale in die Copa America waarbij het Argentinië van Lionel Messi tegen Colombia als eerste aan mocht aanleggen vanop de stip en het uiteindelijk ook haalde.

(Lees verder onder de afbeelding)

"Het is niet eerlijk dat je na een gelijkspel toch met een achterstand moet beginnen", gaf de Catalaan als uitleg. "Een ABBA-format zou beter zijn: op die manier zou er meer evenwicht zijn tussen de teams die doorgaan." 

Statistieken

Bij een dergelijk format begint ploeg A eerst en vervolgens mag ploeg B twee keer. En zo gaat dat door. De statistieken geven Piqué trouwens gelijk: de FIFA organiseerde al verschillende matchen volgens het ABBA-format en van de 36 penaltyreeksen waren er precies 18 zeges voor de ploeg die eerst begon en 18 voor de ploeg die als tweede begon.

Poll: Vind jij ook dat het format van de strafschoppenreeks gewijzigd moet worden?

TAGS  I  Spanje  I  Italië

donderdag 18 augustus 2022

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022