Exit Roberto Martínez, Michel Preud’homme nieuwe bondscoach van Rode duivels?

Exit Roberto Martínez, Michel Preud’homme nieuwe bondscoach van Rode duivels?
Dinsdag 06 juli 2021 - 12:30   I   door Redactie

Hoe je het ook draait of keert, de Rode Duivels hebben hun doelstelling op EURO 2020 niet bereikt. De kwartfinales werden het eindstation van onze nationale ploeg, terwijl iedereen sprak over een finale of zelfs eindwinst. Wat nu?

Sinds de uitschakeling tegen Italië, kreeg bondscoach Roberto Martínez al flink wat kritiek te slikken. Zelf hulde de Spanjaard zich tot dusver in stilzwijgen, maar donderdag zal hij de pers dan toch te woord staan.

Na een interne evaluatie bij de Belgische Voetbalbond (KBVB) zal moeten blijken wat nu het plan is. Het is nog steeds niet uitgesloten dat Martínez vertrekt bij de nationale ploeg. Er is interesse van een aantal teams.

Opnieuw een Belg?

Als Martínez effectief afzwaait bij de Rode Duivels, dan moet de KBVB voor het eerst in meer dan vijf jaar op zoek naar een nieuwe bondscoach. Misschien wordt het deze keer wel weer een Belgische trainer die zijn kans krijgt.

(Lees verder onder de afbeelding)

Hét moment voor Preud'homme?

Michel Preud’homme is sinds zijn vertrek bij Standard - waar hij vorig seizoen nog vicevoorzitter en raadgever was - een vrij man. De 62-jarige Preud’homme kondigde een jaar geleden zijn afscheid aan als clubtrainer, maar tegen een job als bondscoach zegt de Luikenaar niet op voorhand ‘neen’.

Al zeker niet als hij die job kan uitoefenen in eigen land. Eerder dit jaar weigerde Preud’homme nog een voorstel van Congo, ook al was hij wel gecharmeerd. Bij de Belgische Voetbalbond is de naam van Preud’homme in de loop der jaren meermaals gevallen. Tot een samenwerking kwam het echter nooit.

Afwachten

Komt daar nu alsnog verandering in? Het zou kunnen. Op zijn 62ste zou Preud’homme een heel mooi einde aan zijn trainerscarrière kunnen breien. Al blijft het eerst en vooral afwachten hoe het verder moet met Martínez. 

Poll: Vind jij dat Preud'homme bondscoach van de Rode Duivels moet worden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  Standard

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024