Bondscoach Roberto Martínez schakelt advocaat in: "Nog nooit zo geweten"

Bondscoach Roberto Martínez schakelt advocaat in:
Maandag 05 juli 2021 - 21:00   I   door Redactie

Na de pijnlijke uitschakeling op het EK deed Roberto Martínez er het zwijgen toe. En nog steeds. Onterecht volgens velen. Al schakelde hij nu wel zijn advocaat in om het praten voor hem te doen.

Want het is natuurlijk geen toeval dat die advocaat, Jesse De Preter, maandag aan het woord kwam bij Sporza. "Roberto was heel erg ontgoocheld", vertelt De Preter. "Ik heb hem nog nooit zo geweten - compleet anders dan na het WK in Rusland."

"Hij begon wel meteen met een uitleg over de Nations League. In september en oktober zullen we er meteen moeten staan, besefte hij." Waarmee na CEO Peter Bossaert ook De Preter aangeeft dat Martínez op het WK nog bondscoach zal zijn.

(Lees verder onder de afbeelding)

Ook al zette de Spanjaard daar na Italië zelf vraagtekens achter door te zwijgen. "Dat is omdat Roberto zichzelf nooit voor de ploeg plaatst", aldus De Preter. "Roberto is daar heel consequent in - hij probeert nooit de aandacht op te eisen. Daarom wou hij het na de match tegen Italië niet over zijn eigen toekomst hebben."

Contract graag uitdoen

"De bondscoach heeft met volle zin en overtuiging een contract getekend tot het einde van het WK", vervolgt de advocaat. "Hij wil dat uiteraard graag uitdoen. Het feit dat hij gisteren aan de telefoon al zo enthousiast over de Nations League begon te praten, toont aan hoe gemotiveerd hij nog is."

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland  I  Portugal  I  Italië

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024