Aster Nzeyimana mag geen commentaar meer geven tijdens EK: Dit is de reden

Aster Nzeyimana mag geen commentaar meer geven tijdens EK: Dit is de reden
Woensdag 30 juni 2021 - 08:30   I   door Redactie

Aster Nzeyimana beleefde op EURO 2020 zijn vuurdoop als commentator op een groot toernooi. Nzeyimana maakte een goede beurt, maar zijn EK zit er in de 1/8ste finales wel al op.

Nogal wat kijkers werden blij als ze zijn stem hoorden bij een EK-wedstrijd. Het onderstreept dat Nzeyimana de supporters wist te bekoren met zijn frisse stijl en gevat commentaar. Op weg naar de finale krijgen we hem echter niet meer te horen.

Het duel tussen Nederland en Tsjechië was Asters laatste wedstrijd als commentator op dit EK, zo vertelde hij zelf bij Sporza. De VRT trekt vanaf de kwartfinales de kaart van zijn meer ervaren commentators. "Nu zit het EK voor mij er op. Zo gaat dat als nieuwkomer", reageert Nzeyimana.

"Ik word niet bovenaan toegevoegd"

"Mensen zeggen altijd 'jij volgt Frank Raes op'. Bij Extra Time klopt dat wel, maar in de commentaarwereld stond Frank in de hiërarchie helemaal bovenaan. Hij valt weg en ik kom er onderaan bij", verduidelijkt Nzeyimana.

"Ik word niet bovenaan toegevoegd en dat is maar logisch ook natuurlijk. Ik moet nog mijn streepjes verdienen", besluit een nuchtere Nzeyimana. Veel kijkers zullen het ongetwijfeld jammer vinden dat hij op dit EK geen commentaar meer mag geven.

Poll: Begrijp jij deze beslissing van de VRT?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Nederland  I  Tsjechië

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023

woensdag 25 januari 2023