Zwitserland straft arrogante Fransen af en dwingt verlengingen af

Maandag 28 juni 2021 - 22:50   I   door Redactie

Het scenario herhaalde zich maandag. Nadat Spanje zich in de vooravond door Kroatië in extremis tot verlengingen liet dwingen deed Zwitserland krek hetzelfde met de Fransen. Die wisten niet wat hen overkwam.

Frankrijk-Zwitserland 3-3

Minuut 55: Ricardo Rodriguez zet zich achter de bal om een strafschop om te zetten voor Zwitserland. Tegenover zich in doel: Hugo Lloris, die sinds oktober 2012 al 16 keer op rij geen penalty kon redden voor Frankrijk.

Op dat moment staan de Zwitsers 0-1 voor via een doelpunt van Haris Seferovic op het kwartier. Als Rodriguez scoort is een stunt dus nabij. Maar het is Lloris die de ban breekt door eindelijk nog eens strafschop te pakken.

En dan gaat het snel. Minuut 57: assist Mbappé, goal Benzema. 1-1 Minuut 59: assist Griezmann, goal Benzema. 2-1. Een opdoffer van jewelste voor Zwitserland. En een kwartier voor tijd maakte Pogba met een wereldgoal de match helemaal af. 3-1.

Held Gavranovic

Zo leek het toch, want opnieuw Seferovic scoorde de aansluitingstreffer. En even leek het een scenario zoals met de verlengingen in Kroatië-Spanje te worden, maar de 3-3 van Gavranovic werd afgekeurd voor nipt buitenspel.

En nog was het niet gedaan. Zwitserland bleef vechten voor wat het waard was en uiteindelijk kon held Gavranovic in de toegevoegde tijd toch de gelijkmaker scoren. Verlengingen dus.

TAGS  I  Frankrijk  I  Duitsland  I  Portugal  I  Hongarije  I  Zwitserland  I  Voetbal