Kroatië zorgt voor geweldige stunt tegen Spanje en dwingt alsnog verlengingen af

Maandag 28 juni 2021 - 19:55   I   door Redactie

Voor de meest gekke match van het toernooi moest je maandag afstemmen op Kroatië-Spanje. Na een vroege achterstand leek Spanje over Kroatië heen te walsen, maar toch werd het nog een 3-3-gelijkspel.

Kroatië-Spanje 3-3

Nochtans was de manier waarop de Spanjaarden op achterstand kwamen genoeg om hen van de wijs te brengen en de Kroaten te doen geloven dat er een stunt mogelijk was. Doelman Unai Simón liet een terugspeelbal van Pedri schlemielig onder zijn voet doorglippen en na 20 minuten stond het verrassend 1-0.

Maar nog voor de rust zette Spanje de situatie terug recht. Sarabia maakte de 1-1 en dat gaf de troepen van bondscoach Luis Enrique opnieuw moed. En nog voor het uur stond de favoriet op voorsprong.

Ferran Torres zag de mee opgerukte Azpilicueta voor doel staan en de 1-2 stond op het scorebord. Toen Ferran Torres een kwartier voor tijd 1-3 maakte, leek de kwalificatie binnen, maar eerst Orsic en vervolgens Pasalic in de toegevoegde tijd zorgden voor verlengingen.