Uiterst scherpe Thibaut Courtois haalt fors uit na zege tegen Portugal

Uiterst scherpe Thibaut Courtois haalt fors uit na zege tegen Portugal
Zondag 27 juni 2021 - 23:40   I   door Redactie

Thibaut Courtois hield de Rode Duivels op cruciale momenten overeind tegen Portugal. Onze nationale doelman hield de nul en zo mag België zich opmaken voor de kwartfinale tegen Italië. Na de match was Courtois - zoals zo vaak - recht voor de raap.

“Als je 1-0 voorkomt tegen Portugal, dat zoveel offensief geweld heeft, weet je dat het moeilijk wordt. We hebben goed verdedigd en bewezen dat de kritiek op onze defensie onterecht is. Ik hoorde dat enkele ‘Hollanders’ kritiek hadden op ons, maar wij stoten door en zij liggen eruit”, reageerde een scherpe Courtois bij Sporza.

Tabel vol topploegen

“Zo'n topmatch is nooit gemakkelijk", ging de goalie van Real Madrid voort. "We hebben de pech dat onze kant van de tabel vol topploegen zit, maar we hebben de kwaliteiten om door te stoten. Het is nu afwachten hoe Kevin (De Bruyne, nvdr.) en Eden (Hazard, nvdr.) recupereren.”

Courtois is zeer te spreken over de collectief sterke prestatie van België. “Zeker de tweede helft, ja. We kwamen er moeilijk uit, zij zetten hoger druk. Het lukte ons niet meer om de bal in de ploeg te houden. De coach zei ons dat wanneer we als ploeg harder werkten dan Portugal, het voor hen erg moeilijk zou zijn om ons te kloppen."

TAGS  I  Rode Duivels  I  Portugal  I  Nederland  I  KRC Genk  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024