Het sprookje duurt voort: Denemarken slacht Wales af en staat in kwartfinale

Het sprookje duurt voort: Denemarken slacht Wales af en staat in kwartfinale
Zaterdag 26 juni 2021 - 19:53   I   door Redactie

Denemarken heeft zich zaterdagavond als eerste land geplaatst voor de kwartfinales op het EK. De ploeg van Kasper Hjulmand haalde het met 0-4 van een tegenvallend Wales. Kasper Dolberg kroonde zich met twee doelpunten tot de held van de natie.

Voor aanvang van de wedstrijd was er slecht nieuws voor Denemarken. Poulsen én Wass - toch twee sterkhouders - moesten geblesseerd afhaken. Stryger Larsen en Dolberg kwamen in de ploeg en die laatste zou later op de avond een hoofdrol opeisen.

Het begin van de partij was interessant. Bale kwam dreigen met een harde pegel, maar het waren de Denen die het meeste balbezit hadden. Gaandeweg werd Wales steeds verder teruggedrongen op de eigen helft en op het halfuur volgde het openingsdoelpunt.

Dolberg de grote man

Dolberg kreeg veel tijd rond de zestienmeter en plaatste het leer proper in de verste hoek. In de Amsterdam ArenA die hij zo goed kent, zorgde de ex-spits van Ajax voor de 0-1-voorsprong.

Vlak na rust legde diezelfde Dolberg de match in een definitieve plooi. Na defensief gestuntel bij de Welshmen kon de spits profiteren. Dolberg trapte de bal loeihard binnen; Bale en co hingen in de touwen.

Nog 2 goals in slot 

Een teleurstellend Wales slaagde er niet in om nog voor een spectaculaire ommekeer te zorgen. Ook niet toen de Denen met Delaney en Kjaer nog eens twee belangrijke spelers zagen uitvallen. In de slotfase werd het zelfs nog 0-4 via Maehle en Braithwaite.

Denemarken trekt zo dik verdiend naar de kwartfinales. En nu maar zien dat de uitgevallen spelers tijdig opgelapt kunnen worden voor het duel tegen Nederland of Tsjechië.

TAGS  I  Wales  I  Denemarken  I  Nederland  I  Tsjechië  I  KRC Genk  I  voetbal

vrijdag 3 februari 2023

donderdag 2 februari 2023

woensdag 1 februari 2023