Gent wil belangrijke wijziging in Jupiler Pro League: "We worden gestraft"

Gent wil belangrijke wijziging in Jupiler Pro League:
Woensdag 22 februari 2017 - 07:05   I   door Redactie

AA Gent is hofleverancier van de coëfficiënt van België geworden. Zo haalde Gent vorig seizoen de achtste finales van de Champions League en vorige week klopte het Tottenham in de zestiende finales van de Europa League.

“Maar we doen méér voor het Belgische voetbal”, zegt AA Gent-manager Michel Louwagie in HNB. “Door een Engelse topclub als Tottenham te kloppen, hebben we de Belgische competitie in Engeland naar boven getrokken."

"Als een club die in België achtste staat dit kan tegen Tottenham, is dat positief voor het beeld van onze competitie. De Premier League is kapitaalkrachtig, dus alle Belgische clubs kunnen daar in de komende transferperiode van profiteren.”

“Wij maken geen keuzes tussen Europa en de competitie, hoewel deelname aan Play-off 1 cruciaal is voor de ontwikkeling van onze club. De match tegen Moeskroen van zondag is eigenlijk belangrijker dan het resultaat van Tottenham-Gent. Toch zullen we voluit gaan op Wembley. Met die instelling doen we veel voor het Belgische voetbal, maar op dit moment worden we daar eigenlijk voor gestraft."

“Twee dagen rust is onvoldoende, dat is zelfs wetenschappelijk aangetoond. We hebben zondagmiddag op Standard gespeeld, maar vergeet niet dat je daarvoor zaterdag al op afzondering in de buurt moet, terwijl we op donderdag tegen Tottenham een fysiek zware wedstrijd hebben gespeeld. Daarom waren we blij dat we met een punt uit Luik terugkeerden.”

Geen draagvlak

"Voorlopig wordt het idee van maandagvoetbal niet breed gedragen”, beseft AA Gent-voorzitter Ivan De Witte. “Maar we gaan blijven duwen. In andere competities kan het wel al: op maandag voetballen of soms zelfs uitstel krijgen voor sommige matchen. We blijven Europa en de strijd voor Play-off 1 splitsen en zullen dit niet als excuus inroepen. Maar we moeten wél de denkoefening maken: hoe kunnen we de Belgische clubs helpen om in Europa te presteren?

TAGS  I  gent

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024