Anderlecht kan niet winnen van STVV, Wesley Hoedt meteen kapitein

Vrijdag 25 juni 2021 - 13:59   I   door Redactie

De kop is eraf voor RSC Anderlecht. Paars-wit speelde vrijdagnamiddag zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Tegen STVV stond het 1-1-eindresultaat halverwege al op het scorebord.

Trainer Vincent Kompany bracht nieuwkomers als Lior Refaelov en Wesley Hoedt meteen aan de aftrap. Die laatste mocht zelfs de aanvoerdersband dragen. De twee bewezen zich tijdens de eerste helft, maar het was Francis Amuzu die op aangeven van Michel Vlap de score kon openen.

STVV liet zich niet wegzetten. Eerst ranselde Bart Verbruggen nog een strafschop van Ilombé Mboyo uit zijn doelvlak, maar niet veel later kon diezelfde Mboyo alsnog voor de 1-1 zorgen. Hij verlengde een hoekschop tegen de netten.

Coosemans

Na rust opteerde Kompany voor een veel jonger elftal. Colin Coosemans maakte zijn opwachting, terwijl ook jongens als Antoine Colassin en Siebe Dewaele minuten kregen. Doelpunten vielen er niet meer: het bleef bij 1-1.