L'Équipe verbaast en zet 3 Rode Duivels in Elftal van de Groepsfase

L'Équipe verbaast en zet 3 Rode Duivels in Elftal van de Groepsfase
Vrijdag 25 juni 2021 - 08:30   I   door Redactie

De poulefase op EURO 2020 behoort tot het verleden en dan is het meestal tijd om de eerste conclusies te trekken. Ook bij L'Équipe stelde de redactie een Elftal van de Groepsfase samen.

Donderdag zagen we al dat Voetbal International in zijn Elftal van de Groepsfase plaats had voor drie Belgen. Dedryck Boyata, Thomas Meunier en Kevin De Bruyne knokten zich in de ploeg van de Nederlanders. Romelu Lukaku viel net uit de boot.

L'Équipe neemt eveneens drie Belgen op in zijn topelftal. Bij de toonaangevende Franse sportkrant is Lukaku wél van de partij. Hij krijgt het gezelschap van zijn landgenoten Boyata en De Bruyne.

Niet één Fransman

Van Meunier - die overigens niet in de bovenste schuif ligt bij de Fransen - is in dit sterrenensemble geen spoor. Op de rechtsachter krijgt Denzel Dumfries de voorkeur. De Nederlander heeft tot dusver al een erg vruchtbaar toernooi achter de rug.

Verder staan ook onder meer Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Ciro Immobile te blinken in de ploeg van L'Équipe. Opvallend: de sportkrant nam niet één Fransman op in het elftal. Dat wekte in Frankrijk flink wat verbazing, maar L'Équipe verwacht duidelijk veel meer van Kylian Mbappé en co.

Het volledige elftal:

Poll: Ben jij het eens met dit elftal?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Nederland  I  Italië  I  Frankrijk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024