Op déze manier kunnen Duivels 'groep des doods' ontlopen in 1/8ste finale

Op déze manier kunnen Duivels 'groep des doods' ontlopen in 1/8ste finale
Zondag 20 juni 2021 - 08:00   I   door Redactie

Vanaf zondag staat op het EK de slotspeeldag van de groepsfase op het programma. En afhankelijk van de resultaten weet België tegen welke tegenstander het het in de volgende ronde moet opnemen.

Maandag kunnen de Rode Duivels tegen Finland voor een deel zelf hun lot bepalen, maar het enige waar ze voorlopig zeker van zijn, is dat als ze groepswinnaar worden ze volgende week zondag in Sevilla moeten gaan spelen.

Wie dan de opponent wordt in de achtste finale wordt zal afhankelijk zijn van de resultaten in de andere poules. Met de huidige standen moet België het opnemen tegen de nummer drie uit groep F, ook wel bekend als de 'groep des doods'. En dat is op dit moment Portugal.

Maar ook de andere ploegen uit groep F - Frankrijk en Duitsland - zijn natuurlijk te vermijden. Maar misschien komt er hulp uit onverwachte hoek. Want bij winst van Zwitserland tegen Turkije zondag kunnen ze met 90 procent zekerheid de derde uit groep F ontlopen. Go Zwitserland dus!

Poll: Zou jij het liefst de derde uit groep F ontlopen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland  I  Zwitserland  I  Italië  I  Frankrijk  I  Portugal  I  Duitsland  I  Hongarije

donderdag 9 februari 2023

woensdag 8 februari 2023

dinsdag 7 februari 2023

maandag 6 februari 2023