Christian Eriksen krijgt nieuwe dreun te verwerken

Christian Eriksen krijgt nieuwe dreun te verwerken
Vrijdag 18 juni 2021 - 21:00   I   door Redactie

Het gaat ondertussen gelukkig al veel beter met Christian Eriksen (29). De Deense middenvelder die vorige week zaterdag ineenzakte op het EK maakt het goed en mocht het ziekenhuis al verlaten.

Eriksen kreeg een defibrillator ingeplant. Dat werd woensdag beslist door de medische staf van de Deense voetbalbond. Alleen brengt zo'n defibrillator wel wat problemen met zich mee voor Eriksen.

Zo zal hij niet meer in de Serie A mogen aantreden. In de Italiaanse competitie is het immers verboden om te spelen met een defibrillator. Een nieuwe klap voor Eriksen, die nog tot medio 2024 onder contract ligt bij Inter.

De medische commissie van de Italiaanse voetbalbond is alleszins niet van plan om een uitzondering te maken voor Eriksen. Lucio Mos, commissielid en zelf cardioloog, sprak zich al uit over de situatie van Eriksen.

Strengste regelgeving ter wereld

"De Italiaanse regelgeving is de strengste ter wereld en dit is dan ook de reden waarom het aantal plotselinge sterfgevallen tijdens fysieke activiteit een stuk lager is dan in andere landen", benadrukt Mos.

"De protocollen zijn erg streng, dus het lijkt me uitgesloten dat we Eriksen terug gaan zien in de Italiaanse competitie", besluit Mos. Als Eriksen zijn loopbaan verderzet, zal hij dan ook moeten uitkijken naar een nieuwe werkgever.

TAGS  I  Denemarken  I  Rode Duivels  I  Finland  I  Inter

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024