Dit zei Martínez in de kleedkamer na vreselijke eerste helft van Rode Duivels

Dit zei Martínez in de kleedkamer na vreselijke eerste helft van Rode Duivels
Vrijdag 18 juni 2021 - 10:00   I   door Redactie

De Rode Duivels schoten tegen Denemarken pas na rust wakker. Gelukkig, want anders dreigde onze nationale ploeg tegen een vervelende nederlaag aan te lopen. Na een tegenvallende eerste helft greep Roberto Martínez in.

Tijdens de rust vielen er harde woorden in de bezoekende kleedkamer in Parken. "In de rust hebben we bijgestuurd. Niet per se tactisch, Martínez gaf aan dat we ons eigen spel terug moesten spelen en vertelde ons waar de ruimte lag", aldus Thibaut Courtois bij Sporza. "Die ruimte hebben we in de tweede helft goed benut."

De bondscoach begon met lof voor Denemarken. "Petje af voor de Denen, want zij hebben de aanwezigheid van al die supporters in hun voordeel kunnen draaien. Zo serieus waren we al lang niet meer getest", reageerde Martínez na het laatste fluitsignaal.

"De hamvraag is dan: hoe reageer je als ploeg? Dit is een ploeg die voor elkaar door het vuur gaat, het zijn jongens met een groot hart. Ze willen alles geven om te winnen, ondanks die vijandige sfeer."

"De Bruyne zag waar de ruimte lag"

Martínez zag zijn ploeg uiteindelijk de rug rechten. "De spelers hebben ook de ervaring om tijdens de match te kunnen bijsturen. In de eerste helft waren we telkens te ver van de actie, hadden we nooit controle. Dat was in de tweede helft beter. De Bruyne zag waar de ruimte lag."

TAGS  I  Denemarken  I  Rode Duivels

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024