Van Basten en Nederlanders lachen Rode Duivels vierkant uit: “Als je dat ziet…”

Van Basten en Nederlanders lachen Rode Duivels vierkant uit: “Als je dat ziet…”
Vrijdag 18 juni 2021 - 07:00   I   door Redactie

De Rode Duivels wonnen - weliswaar met de nodige moeite - met 1-2 van Denemarken. Aan de rust zag het er nog benard uit voor onze nationale ploeg, en dat zagen ze ook bij onze Noorderburen.

Bij de Nederlandse NOS hadden ze iets voor de klok van zeven best wel wat plezier. België stond 1-0 in het krijt tegen Denemarken en trapte geen deuk in een pakje boter. Gewezen topspits Marco van Basten liet niet na om de Rode Duivels de grond in te boren tijdens zijn analyse.

“Ze hadden vooraf afgesproken om de bal in de tiende minuut aan de tegenpartij te geven, maar ik denk dat Denayer dat niet goed begrepen heeft. Hij speelde de bal al in de eerste minuut naar de tegenstrever”, lachte van Basten met de miserie van de Rode Duivels.

"Op hun flikker geven"

“Het is natuurlijk een compliment wat Denemarken doet, maar België was schrijnend slecht”, ging van Basten verder. “Dat ik vooraf enthousiast was over de speelwijze van België? Ja, maar als je hen zo ziet spelen… Dan moet je niet over tactiek beginnen, hoor. Er klopt gewoon niets van! Die gasten moet je in de rust op hun flikker geven!”

Niet dat Roberto Martínez in de rust naar de analyse van Marco van Basten heeft geluisterd, maar de bondscoach greep halverwege wel stevig in. Martínez peperde zijn mannen in dat er na rust iets moest veranderen én bracht Kevin De Bruyne. En we weten allemaal tot wat dat heeft geleid.

Poll: Vind jij dit kunnen?

TAGS  I  Denemarken  I  Rode Duivels  I  Nederland

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024