Kevin De Bruyne zorgt voor onenigheid: “Doe toch niet zo moeilijk, zeg”

Kevin De Bruyne zorgt voor onenigheid: “Doe toch niet zo moeilijk, zeg”
Donderdag 17 juni 2021 - 14:00   I   door Redactie

Kevin De Bruyne heeft vervelende weken achter de rug. Stilaan is KDB echter opnieuw de oude. En dus rijst de vraag wanneer de middenvelder in actie komt op EURO 2020.

Roberto Martínez hield tot dusver de boot af. De bondscoach wil De Bruyne topfit krijgen tegen de knock-outfase. Risico's zal señor Martínez dan ook niet nemen. Of De Bruyne tegen Denemarken al in actie komt, zal nog moeten blijken.

Die onzekerheid zorgt voor discussie. Sommige fans willen De Bruyne liefst zo snel mogelijk zien starten, anderen twijfelen. Hetzelfde geldt bij het analistenleger dat het EK en de ontwikkelingen bij België op de voet volgt. Ook daar is er sprake van onenigheid.

“Ik zou De Bruyne, in de plaats van Mertens, laten starten", aldus Jan Mulder in het VTM-programma Deviltime. “Hazard en Witsel kunnen nadien invallen. Wie dan uit de ploeg moet verdwijnen ten koste van De Bruyne? Goh... Doe toch niet zo moeilijk, zeg", lachte Mulder nog.

Intense match

Marc Degryse houdt er duidelijk een andere mening op na. “Ik zou De Bruyne niet aan de aftrap brengen, vooral omdat het een heel intense match wordt", merkt hij op. "Hoe dan ook: Martínez verrast ons altijd met één positie die we niet zien aankomen, ik denk dat het tegen Denemarken ook zo zal zijn.”

Poll: Zou jij De Bruyne aan de aftrap brengen tegen Denemarken?

TAGS  I  Denemarken  I  Rode Duivels  I  KRC Genk  I  Manchester City

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024