Dokter die het leven van Eriksen redde: "Dit zei hij na hartstilstand"

Dokter die het leven van Eriksen redde:
Donderdag 17 juni 2021 - 10:37   I   door Redactie

Na de ijzingwekkende beelden van vorige zaterdag, kon de voetbalwereld gelukkig vrij snel opgelucht ademhalen. Christian Eriksen (29) werd gereanimeerd en ondertussen stelt de Deense international het goed. Jens Kleinefeld, de dokter die Eriksen reanimeerde, doet zijn verhaal.

Kleinefeld, een arts van de UEFA, deed zijn relaas in de Duitse media. Hij legde onder meer uit hoe Eriksen minutenlang hartmassage kreeg en nadien met behulp van een defibrillator werd gereanimeerd.

"Dat was een heel emotioneel moment"

 

"Ongeveer 30 seconden later opende hij zijn ogen en kon ik hem spreken", tekent Sporza op uit het interview dat Kleinefeld gaf. "Dat was een heel emotioneel moment, want bij dat soort noodgevallen zijn in het dagelijkse leven de kansen op succes veel kleiner."

"Ik vroeg Eriksen vervolgens of hij weer terug bij bewustzijn was. 'Ja, ik ben weer onder de mensen', antwoordde hij me. En vervolgens: 'Verdorie, ik ben nog maar 29 jaar oud.' Op dat moment wist ik dat hij geen hersenschade opgelopen had en we hem helemaal teruggehaald hadden."

Eriksen kon vervolgens ook op andere vragen van de dokter antwoorden. De Deen was opnieuw volledig bij bewustzijn. "Ik was er toen voor 99 procent zeker van dat zijn toestand stabiel zou blijven", besluit Kleinefeld.

TAGS  I  Denemarken  I  Rode Duivels  I  Finland  I  Inter

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024