Deense bond komt met update, Eriksen verneemt nieuws over verdere carrière

Deense bond komt met update, Eriksen verneemt nieuws over verdere carrière
Donderdag 17 juni 2021 - 10:05   I   door Redactie

Christian Eriksen (29), die vorige zaterdag tijdens Denemarken-Finland een hartstilstand kreeg, krijgt een defibrillator ingeplant. Dat heeft de Deense voetbalbond donderdagvoormiddag bekendgemaakt.

“Na onderzoeken is beslist dat Christian een Implantable Cardioverter Defibrillator (ICD) zal krijgen. Dat is een apparaat dat nodig is om hartaanvallen ten gevolge van hartritmestoornissen in de toekomst te vermijden”, zo laat de Deense bond in een mededeling weten.

Verdere carrière

Dat opent alvast deuren voor een verdere carrière als profvoetballer. “De kans dat Eriksen in de toekomst nog zal voetballen, is niet ondenkbaar”, benadrukt Sporza. Ook Ajax-speler Daley Blind speelt bijvoorbeeld met een defibrillator. En in ons land was ook Anthony Van Loo nog een tijd actief als prof met zo’n toestel.

De Deense voetbalbond laat weten dat meerdere nationale én internationale specialisten werden geraadpleegd. Iedereen stelde voor om een defibrillator in te planten. Een oplossing waarmee Eriksen ook akkoord ging. De Deense bond vraagt tot slot ook om Eriksen en zijn familie nu rust en privacy te gunnen.

TAGS  I  Denemarken  I  Rode Duivels  I  Finland  I  Inter

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024