Spelen of niet? Deense bondscoach neemt dít besluit over match tegen België

Spelen of niet? Deense bondscoach neemt dít besluit over match tegen België
Dinsdag 15 juni 2021 - 14:00   I   door Redactie

Spelen of niet? Het is een dilemma waar iedere Deense international na de hartstilstand van Christian Eriksen mee worstelt. Bondscoach Kasper Hjulmand gaat zijn jongens alleszins niet dwingen om donderdag alweer in actie te komen tegen de Rode Duivels.

“Het is nog te vroeg om te zeggen of elke speler mentaal bereid zal zijn om donderdag te spelen”, tekende Het Laatste Nieuws tijdens een persmoment van Denemarken op uit de mond van Hjulmand. “En het is oké als een speler aangeeft emotioneel niet klaar te zijn om tegen België aan te treden.”

Na de verschrikkelijke taferelen op zaterdag, tankte de Deense selectie de voorbije uren toch vertrouwen. “De laatste 24 uren waren goed voor de groep", benadrukt Hjulmand. "We weten dat Christian het goed stelt. En we staan opnieuw op het trainingsveld. Er waren lachjes te zien op de gezichten van de spelers.”

Druk van UEFA

Hjulmand kwam ook nog eens terug op het hervatten van de match tegen Finland. "Ik had de indruk dat wij en de spelers onder druk werden gezet. Er is geen twijfel dat we twee opties kregen van de UEFA. Ik was daar. Ik weet het."

"Er waren maar twee opties. Dat was heel, heel duidelijk. Ik denk niet dat het de juiste beslissing was. Dit was niet de juiste manier om leiding te geven. Maar hopelijk is dit een les voor de toekomst", besloot de Deense bondscoach.

TAGS  I  Denemarken  I  Rode Duivels  I  Finland  I  Inter

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024