Duivels moeten tóch opletten: "Eriksen kan Denemarken bijzonder gevaarlijk maken"

Duivels moeten tóch opletten:
Maandag 14 juni 2021 - 21:45   I   door Redactie

Het kan niet anders of de match die de Rode Duivels donderdag in en tegen Denemarken zullen afwerken zal in het teken staan van Christian Eriksen. Maar waar zijn afwezigheid eerst een voordeel leek, zou het nu wel eens in het nadeel kunnen spelen.

Daarvoor waarschuwt traumapsycholoog Erik du Soir bij VTM Nieuws. Du Soir heeft als mental coach ervaring met traumaverwerking in het wielrennen, waar hij onder andere Deceuninck-Quick.Step hielp met de valpartij van Fabio Jakobsen vorig jaar.

Hij trekt enkele gelijkenissen. "Je zag tijdens het hervatten van de match dat de Deense spelers de schok nog niet verwerkt hadden. Niemand was echt op niveau. Dat wordt donderdag heel anders. Als eerbetoon aan Eriksen zullen ze nu ongetwijfeld alles willen geven voor hun collega."

“Dat kan van Denemarken een bijzonder gevaarlijke ploeg maken", waarschuwt hij. "Als mental coach zou ik dat aspect zeker uitspelen. Opveren na een tegenslag, is een veel gebruikte mentale tactiek in de sport. We zouden verrast kunnen zijn, hoe sterk die Denen misschien wel gaan zijn."

Zwakte bij België

En dan zal het voor de Rode Duivels zaak zijn om daar goed mee om te gaan. "De zwakte bij België kan zijn dat er sympathie ontstaat die medeleven wordt en die ook tijdens de wedstrijd kan blijven bestaan."

(LEES VERDER ONDER DE TEKST)

De oplossing volgens Du Soir: "Natuurlijk moeten ze voor de match compassie tonen, maar daarna moeten ze snel de klik omdraaien en de Denen als echte rivalen beschouwen. Op die overgang moet gewerkt worden. Ik ben er zeker van dat de Duivels voldoende prof zijn om dat ook te kunnen."

 

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024