Bom ontploft bij Frankrijk: 'Mbappé is razend, Deschamps grijpt drastisch in'

Bom ontploft bij Frankrijk: 'Mbappé is razend, Deschamps grijpt drastisch in'
Donderdag 10 juni 2021 - 14:00   I   door Redactie

Frankrijk is dé grote favoriet voor EK-eindwinst, maar enkele dagen voor de start van EURO 2020 zit het er bovenarms op bij Les Bleus. De reden daarvoor? De opmerkelijke uitspraken van Olivier Giroud.

Na afloop van de vriendschappelijke wedstrijd tussen Frankrijk en Bulgarije ging de bal aan het rollen. De Fransen wonnen eenvoudig met 3-0, maar Man van de Match Olivier Giroud kon het niet laten om in een interview te benadrukken dat hij te weinig ballen krijgt van één van zijn ploegmaats.

Mbappé furieus

De Franse pers opende de jacht en ging op zoek naar de speler op wie Giroud doelde. Al snel werd duidelijk dat Giroud niemand minder dan Kylian Mbappé viseerde - hét goudhaantje van Frankrijk. Mbappé reageerde naar verluidt furieus toen hij vernam wat Giroud over hem had gezegd.

Mbappé ondernam meteen actie. Hij was van plan om donderdag present te tekenen tijdens het persmoment van de nationale ploeg. De PSG-ster wilde zich verdedigen en de puntjes op de i zetten. Al kreeg hij daar uiteindelijk de kans niet toe. Bondscoach Didier Deschamps besliste om drastisch in te grijpen, zo weet L’Équipe.

(Lees verder onder de afbeelding)

Spreekverbod

Deschamps legde Mbappé een spreekverbod op en hield de aanvaller weg op het persmoment. Enkele dagen voor aanvang van het EK wil de Franse bondscoach de rust bewaren. Een publieke polemiek kan hij missen als de pest. Het neemt niet weg dat Deschamps met een probleem zit.

Volgens L’Équipe zit het scheef tussen Giroud en Mbappé. In een poging om de twee te verzoenen werden ze al samengevat op het oefencomplex in Clairefontaine. In de komende uren en dagen moet nu duidelijk worden of Mbappé en Giroud daar de vredespijp hebben gerookt.

Het verhaal zorgt alleszins voor de nodige onrust in de Franse nationale ploeg, de gedoodverfde winnaar van dit Europees kampioenschap. De Franse kranten vragen zich zelfs al af of dit probleem gevolgen zal hebben tijdens het verdere verloop van het toernooi.

Poll: Denk jij dat Frankrijk het EK gaat winnen?

TAGS  I  Frankrijk  I  PSG  I  Chelsea  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024