Vandenbempt onthult: "Martínez is daar erg van geschrokken bij Rode Duivels"

Vandenbempt onthult:
Donderdag 10 juni 2021 - 11:00   I   door Redactie

Het is stilaan van moeten voor de gouden generatie. Kan België zich straks tot Europees kampioen kronen? Veel zal afhangen van hoe fit onze topspelers zijn. Zo is het voorlopig nog wachten op Axel Witsel (32).

Het wordt een race tegen de klok om Witsel wedstrijdklaar te krijgen. De match tegen Rusland haalt hij niet en het is zelfs niet duidelijk of de middenvelder van Borussia Dortmund in de poulefase überhaupt aan de bak zal komen.

Commentator Peter Vandenbempt onthult dat Roberto Martínez de aanwezigheid van Witsel erg belangrijk vindt. "Martínez heeft vooral gezien hoe hij problemen had in moeilijke wedstrijden zonder Witsel. In Tsjechië is hij geschrokken van hoe de Duivels geen controle kregen en over het gebrek aan voetbalintelligentie."

Frankrijk

"Niemand is onmisbaar en Leander Dendoncker deed het goed tegen Kroatië, want de wisselwerking was er met Youri Tielemans. Maar Witsel is van een ander niveau", benadrukt Vandenbempt. "Het gaat niet om die 3 groepsmatchen, wel om overeind blijven tegen het middenveld van pakweg Frankrijk."

Poll: Denk jij dat we de beste Witsel gaan zien op dit EK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Borussia Dortmund  I  Rusland

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024