EK voorspeld: Frankrijk wint, Rode Duivels eindigen op verrassende plaats

EK voorspeld: Frankrijk wint, Rode Duivels eindigen op verrassende plaats
Woensdag 09 juni 2021 - 22:00   I   door Redactie

Het EK gaat bijna van start en dan waagt iedereen zich opnieuw aan allerhande voorspellingen en pronostieken. Zelfs diegenen die zichzelf heel serieus nemen, zoals universiteiten.

Het moet zijn dat ze toch een beetje tijd te veel hadden óf dat ze enorme voetbalfans onder hun professoren hebben natuurlijk. Maar Het Nieuwsblad weet dat na uitgebreide berekeningen de universiteiten van Gent, Innsbruck, Dortmund, München en Molde enkele conclusies konden trekken.

De belangrijkste: Frankrijk maakt met 14,8 procent de grootste kans om het EK voetbal te winnen. Engeland (13,5 procent) en Spanje (12,3 procent) zijn volgens de universiteiten de belangrijkste concurrenten van ‘Les Bleus’.

België eindigt met 8,3 procent verrassend slechts zesde, achter titelverdediger Portugal en Duitsland (beide 10,1 procent) en net voor Italië (7,9). Een mogelijke troost voor de Rode Duivels: Nederland heeft volgens het onderzoek slechts 6,1 procent winstkans.

Data

De onderzoekers verzamelden tal van data, zoals het inwonersaantal van de deelnemende landen, de prestaties van de spelers bij hun clubs en nationale ploegen en de resultaten van de 24 EK-landen in de afgelopen acht jaar. Ze voegden al die data samen en lieten de computer 100.000 keer een simulatie doen van een volledig EK.

Poll: Hoeveelste denk jij dat de Rode Duivels eindigen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Frankrijk  I  Engeland  I  Spanje  I  Nederland  I  Duitsland  I  Portugal  I  België

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024