Opvallend weinig vertrouwen in Rode Duivels: "We zijn verzwakt"

Opvallend weinig vertrouwen in Rode Duivels:
Woensdag 09 juni 2021 - 14:00   I   door Redactie

De 1-0-zege in de laatste voorbereidingsmatch tegen Kroatië mag het moreel dan al opgekrikt hebben, dat wil niet zeggen dat alle miserie opeens weg is bij de Rode Duivels.

Want de vraagtekens rond Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Axel Witsel blijven ook bij commentatoren Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana staan. "De Belgen beginnen niet op hun sterkst. Hoe je het ook draait of keert: we zijn verzwakt", vertellen beiden in de podcast 'De Tribune' op Sporza.

"Maar in principe worden we sterker wanneer het echte werk begint." En ze gaan mee in de stelling van Romelu Lukaku die vertelde dat de Rode Duivels beter zijn dan 3 jaar geleden. "Mentaal zijn ze wel meer klaar, ja", bevestigt Nzeyimana.

"Meer jongens hebben stappen vooruit gezet dan achteruit, behalve in de defensie." Waar Vandenbempt op inpikt: "Vergeet niet dat we op het vorige toernooi de allerbeste Vincent Kompany hadden in de knock-outfase. Dan lever je kwaliteit in."

Kwaliteit

En net die kwaliteit zullen ze nodig hebben. "In bepaalde wedstrijden speelde Eden Hazard op het hoogtepunt van zijn kunnen en Kevin De Bruyne was sensationeel in een dienende rol. Je moet dus spelers hebben die boven zichzelf uitstijgen."

De conclusie van onze commentatoren: "De jongens die stappen hebben gezet, zijn niet noodzakelijk zij die het verschil maken. Maar de Belgen doen beter aan wedstrijdmanagement: het is meer beredeneerd en berekend."

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024