Paniek compleet bij Spanje na corona-uitbraak: Bondscoach laat nieuw elftal aanrukken

Paniek compleet bij Spanje na corona-uitbraak: Bondscoach laat nieuw elftal aanrukken
Woensdag 09 juni 2021 - 13:00   I   door Redactie

Het corona-alarm bij Spanje breidt uit, want na Sergio Busquets heeft met Diego Llorente vlak voor het EK nu ook een tweede speler positief getest. En dat zorgt voor een rampscenario.

Want in de wetenschap dat de kans groot is dat er nog meer internationals positief zullen testen, gaat bondscoach Luis Enrique nu van het slechtste uit en daarom neemt hij drastische maatregelen.

Naast zijn selectie van 26 spelers - ondertussen dus nog maar 24 - heeft de Spanjaard nu ook een 'parallelle selectie' van zeventien spelers samengesteld, die bestaat uit zes eerder opgeroepen spelers plus nog eens elf nieuwbakken internationals.

Zij zullen zich volledig apart in het Spaanse trainingskamp onderhouden en moeten klaarstaan om eventuele nieuw positieve gevallen op te vangen. Het gaat om elf spelers uit de beloftenploeg.

A-international

In principe werden zij dinsdagavond al gepromoveerd tot A-international toen ze moesten opdravdn in de vriendschappelijke interland tegen Litouwen. Ook dat gebeurde uit voorzorg na de corona-uitbraak bij het A-elftal.

Poll: Denk je dat er nog meer positieve gevallen zullen volgen bij Spanje?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Spanje

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024