Frank De Bleeckere maak gebruik van reputatie en gaat verrassend mee naar EK

Frank De Bleeckere maak gebruik van reputatie en gaat verrassend mee naar EK
Woensdag 09 juni 2021 - 09:30   I   door Redactie

De Rode Duivels zullen niet de enige Belgen zijn op het nakende Europese Kampioenschap. Want nu heeft de UEFA Frank De Bleeckere aangeduid als ‘referee observer’ voor het EK.

"Onze voormalige scheidsrechter en huidig Deputy Technical Director zal tijdens het EK deel uitmaken van het team van referee observers dat o.a. de scheidsrechters beoordeelt", valt er te lezen op de website van de voetbalbond.

"Referee observers, allen ervaren voormalige scheidsrechters, nemen refs waar. Ze wonen UEFA-wedstrijden bij op alle niveaus en bekijken en beoordelen de wedstrijdscheidsrechters. Daarnaast fungeren ze als cruciale adviseurs."

Gezien België op dit moment een tekort aan kwaliteitsvolle scheidsrechters op het internationale niveau telt en op dit EK door de UEFA op dat vlak dan ook volledig genegeerd wordt, is het toch bijzonder dat De Bleeckere erbij is.

Halve finale

Al geniet hij natuurlijk wel een uitstekende reputatie. De Bleeckere, die van 1998 tot en met 2011 ook internationaal actief was als scheidsrechter, leidde tijdens zijn loopbaan onder meer wedstrijden op EURO 2008. Met als apotheose de halve finale Rusland vs. Spanje (0-3). 

TAGS  I  Rode Duivels

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024