Mogelijk mirakel in de maak voor sterkhouder Duivels: Tóch fit voor opener Rusland

Mogelijk mirakel in de maak voor sterkhouder Duivels: Tóch fit voor opener Rusland
Woensdag 09 juni 2021 - 07:00   I   door Redactie

Het aftellen is nu écht wel begonnen. Zaterdag speelt België tegen Rusland zijn eerste wedstrijd van het EK. En omdat een goede start van een groot toernooi belangrijk is, wordt er misschien toch nog iets geforceerd.

En dan wordt er richting één speler gekeken: Kevin De Bruyne. Die trok gisteren enkel naar de fitness. Pas vandaag staat er weer een pittige fysieke training op het programma. Volgens Het Nieuwsblad bekijkt de medische staf bekijkt in welke mate De Bruyne aan de groepstraining kan deelnemen.

Bondscoach Roberto Martínez had met de uitspraak 'Ik reken niet op hem voor de eerste match' eerder gezegd dat hij geen druk op de schouders van zijn spelmaker wil leggen. Maar als De Bruyne de komende dagen kan meetrainen, komt daar volgens de krant mogelijk nog verandering in.

En dat zou gezien zijn neus- en oogkasbreuk toch een half medisch mirakel zijn. Alvast ploegmaat Thomas Vermaelen zag dat wel goed komen. "Hij ziet er heel fris, gelukkig en positief uit", aldus de verdediger in Het Nieuwsblad

"Positieve signalen"

"Ik krijg alleen positieve signalen van hem. Natuurlijk trainde hij nog niet met ons. Ik ken zijn medische situatie en zijn planning niet, maar op mij persoonlijk geeft hij een goede indruk. Ik ben blij hem te zien. Hopelijk kan hij zich klaarmaken voor een sterk toernooi."

Poll: Denk jij dat De Bruyne zal spelen tegen Rusland?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024