Buitenlandse kranten zijn erg duidelijk over EK-kansen Rode Duivels

Buitenlandse kranten zijn erg duidelijk over EK-kansen Rode Duivels
Dinsdag 08 juni 2021 - 21:00   I   door Redactie

De Rode Duivels beginnen niet op hun sterkst aan het EK, maar toch is ons land één van de kanshebbers voor de eindzege. De buitenlandse kranten zijn het er zelfs roerend over eens dat Roberto Martínez en zijn mannen voor het allerhoogste moeten en kunnen gaan.

Uit een rondvraag van Het Laatste Nieuws blijkt dat bij de grootste sportkranten in Europa het geloof in België ontzettend groot is. De journalisten zijn het erover eens dat de Rode Duivels ver kunnen en zullen geraken. Al klinkt het ook unaniem dat we Kevin De Bruyne en/of Eden Hazard nodig zullen hebben.

Finale tussen België en Frankrijk?

"Het is onmogelijk om iets anders te denken: België is topfavoriet om het EK te winnen”, steekt Carlo Laudisa, chef voetbal bij het Italiaanse La Gazzetta dello Sport, van wal. “Onze bondscoach, Roberto Mancini, gaf het deze week ook nog toe. De grootste concurrent voor jullie is Frankrijk. Het is fiftyfifty, een finale tussen beiden zou logisch én mooi zijn.”

Oliver Hartman van het Duitse Kicker is voorzichtiger, maar ziet ons land ook als een topfavoriet. “België gaat sowieso een goed toernooi spelen. Maar om te winnen zal het cruciaal zijn hoe het met Kevin De Bruyne gaat. Is hij fit, dan stijgen de kansen van België gevoelig.”

(Lees verder onder de afbeelding)

Meer dan De Bruyne

“Al zijn jullie natuurlijk veel meer dan enkel De Bruyne. België is al jaren zo'n goed team. Hoeveel matchen hebben jullie de voorbije drie jaar verloren? Jullie zijn voor mij één van de twee topfavorieten. Pak die prijs, het is nu of nooit”, besluit Hartman.

Ook bij Henry Winter van het Engelse The Times, J. J. Gallardo van Marca en Vincent Duluc van het Franse L’Équipe klinken dezelfde geluiden. Zij zien België als potentiële EK-winnaar op het aankomende toernooi.

Al denken ook de Engelsman en Spanjaard dat het wat moet meezitten en dat ons land een goede De Bruyne of Hazard kan gebruiken om tot het einde mee te doen om de hoofdprijs.

Poll: Denk jij dat België dit EK gaat winnen?

TAGS  I  Rode Duivels

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024