Het duurste elftal op het EK: géén Lukaku of Ronaldo, maar toch 2 Belgen

Het duurste elftal op het EK: géén Lukaku of Ronaldo, maar toch 2 Belgen
Maandag 07 juni 2021 - 10:30   I   door Redactie

Komende vrijdag gaat EURO 2020 van start. België is naast de uitgesproken topfavoriet Frankrijk één van de schadufavorieten voor de eindzege. Op basis van de marktwaardes is dat alleszins niet onbegrijpelijk. In het duurste EK-elftal staan immers twee Rode Duivels.

In aanloop naar de start van het EK stelde onze redactie een elftal samen met de duurste spelers die straks actief zullen zijn op het toernooi. We baseerden ons op de marktwaardes van de gespecialiseerde website Transfermarkt.

Zoals dat gaat bij marktwaardes, vallen spelers die al een dagje ouder zijn uit de boot. Geen Cristiano Ronaldo bijvoorbeeld. CR7 is op zijn 36ste ‘maar’ 45 miljoen euro meer waard. Ook geen Robert Lewandowski. De 32-jarige topspits van Bayern München komt met zijn waarde van 60 miljoen nog niet in de buurt van de jongere spitsen.

Géén Lukaku

Opvallend: ook geen Romelu Lukaku in het duurste EK-elftal. De kampioenenmaker van Inter is 100 miljoen euro waard, maar Harry Kane (120 miljoen) en Kylian Mbappé (160 miljoen) zijn nóg duurder. Omdat we voor een realistisch en evenwicht elftal kozen, lukte het niet om Big Rom in de ploeg te zetten. We moesten Mbappé al laten uitwijken naar links - dat zegt genoeg.

We kwamen uiteindelijk uit bij een 4-2-3-1 en een ploeg die 990 miljoen euro waard is. Net geen miljardenploeg dus. Ondanks de afwezigheid van Lukaku vaardigt België toch nog twee spelers af: Thibaut Courtois (60 miljoen) en Kevin De Bruyne (100 miljoen). Courtois haalde het van Gianluigi Donnarumma, die eveneens 60 miljoen waard is. Courtois heeft echter al iets meer bewezen en gewonnen.

(Lees verder onder de afbeelding)

de Jong valt uit de boot

Voor het overige waren er nauwelijks conflicten. Zowat op iedere positie stak er wel iemand duidelijk bovenuit. Enkel centraal op het middenveld moesten we een vraagstuk oplossen. Met Joshua Kimmich, Bruno Fernandes en Frenkie de Jong botsten we op drie spelers met een waarde van 90 miljoen en slechts twee van hen konden in het elftal.

Onze redactie hakte de knoop door en opteerde voor het duo Bruno Fernandes-Kimmich. Onder het motto ‘Eén Nederlander in de ploeg is meer dan genoeg’ moest de Jong het finaal afleggen tegen de andere middenvelders. Nederland vaardigt met Matthijs de Ligt wel de duurste verdediger van de ploeg af. Net als Ruben Dias is de Ligt 75 miljoen waard.

Overzicht van de marktwaardes (in euro):

Thibaut Courtois - 60 miljoen
Joao Cancelo - 55 miljoen
Ruben Dias - 75 miljoen
Matthijs de Ligt - 75 miljoen
Andrew Robertson - 65 miljoen
Joshua Kimmich - 90 miljoen
Bruno Fernandes - 90 miljoen
Jadon Sancho - 100 miljoen
Kevin De Bruyne - 100 miljoen
Kylian Mbappé - 160 miljoen
Harry Kane - 120 miljoen

Het elftal:

TAGS  I  Rode Duivels  I  Portugal  I  Nederland  I  Frankrijk  I  Inter  I  Anderlecht  I  KRC Genk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024