Rode Duivels verliezen mogelijk toptalent: "Om mijn mama te eren"

Rode Duivels verliezen mogelijk toptalent:
Zaterdag 05 juni 2021 - 18:00   I   door Redactie

Straks is er het EK, volgend jaar al het WK, maar op de toernooien die daarna komen zal er een nieuwe generatie Rode Duivels moeten opstaan. Al zal dat mogelijk niet met alle beschikbare toptalent zijn.

Want er zijn immers heel wat jonge talenten die een dubbele nationaliteit hebben en zodoende de keuze hebben tussen de Rode Duivels en hun geboorteland of het land van hun ouders. 

Landry Dimata is daar één van. De aanvaller die nog maar net definitief van Anderlecht naar Espanyol Barcelona verkaste, liet zich tegenover Eleven Sports ontvallen dat hij mogelijk voor Congo kiest en niét voor de Rode Duivels.

Begin dit seizoen werd hij éénmalig geselecteerd door Roberto Martínez vanwege een groot aantal geblesseerden, maar het ziet ernaar uit dat het bij die ene selectie zal blijven. En dat beseft Dimata blijkbaar ook wel.

Geboorteland

"Voor ik die selectie kreeg dacht ik al aan andere opties", vertelde Dimata letterlijk bij Eleven Sports. "Mijn geboorteland om mijn mama te eren. Ja, ik denk aan spelen voor Congo. Waarom niet?"

Poll: Zou Dimata een verlies zijn voor de Rode Duivels volgens jou?

TAGS  I  Anderlecht  I  Espanyol Barcelona  I  Rode Duivels  I  Congo

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024