Wesley Hoedt heeft beslist en staat op zucht van toptransfer naar België

Wesley Hoedt heeft beslist en staat op zucht van toptransfer naar België
Zaterdag 05 juni 2021 - 07:00   I   door Redactie

De kans is erg groot dat Wesley Hoedt (27) volgend seizoen opnieuw in België speelt. De Nederlandse verdediger wil na een vervelend seizoen bij Lazio graag terugkeren naar de Jupiler Pro League.

Lazio huurde Hoedt het voorbije seizoen van Southampton. In Rome moest Hoedt zich echter vaak tevreden stellen met een plek op de bank. Slechts sporadisch kwam de 27-jarige verdediger in actie. In de Serie A klokte Hoedt af op tien basisplaatsen.

Lazio lichtte de aankoopoptie niet en dus moet Hoedt terugkeren naar Southampton. Eén probleem: ook bij zijn moederclub heeft de Nederlander geen toekomst meer. En dus moet Hoedt een nieuwe werkgever zien te vinden.

4 à 6 miljoen

De verdediger heeft nog één jaar contract bij Southampton en mag er voor een beperkte transfersom vertrekken. Er is sprake van 4 à 6 miljoen euro. In Nederland valt te horen dat Hoedt terug wil naar België.

Antwerp en Club Brugge, ook vorige zomer al geïnteresseerd, liggen op de loer. De ambitieuze Hoedt zou graag bij Club Brugge aan de slag gaan. Club heeft een streepje voor op Antwerp omdat het Champions League speelt. Dat spreekt Hoedt erg aan.

De eerste contacten zijn al gelegd. Al alles volgens plan verloopt, zal Hoedt snel bij Club Brugge tekenen. Bij de landskampioen zien ze in de linksvoetige Hoedt een ideale aanwinst voor de huidige defensie. Zeker omdat Stefano Denswil niet kon overtuigen en terugkeert naar Genoa.

TAGS  I  Lazio  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  Southampton

maandag 29 mei 2023

zondag 28 mei 2023

zaterdag 27 mei 2023