Marc Van Ranst moeit zich met vaccinatierel rond Rode Duivels

Marc Van Ranst moeit zich met vaccinatierel rond Rode Duivels
Woensdag 02 juni 2021 - 18:30   I   door Redactie

De al dan niet vaccinatie van de Rode Duivels blijft de gemoederen ophitsen. Dat de helft van de internationals geen gebruik maakt van de voorrang die de overheid hen toestond, valt in slechte aarde.

Want nu is gebleken dat niet alle Rode Duivels zich hebben laten vaccineren bij het begin van de EK-campagne. Iedereen zal het vaccin toegediend krijgen, maar sommige spelers kiezen ervoor dat pas na het toernooi te laten doen.

"De Rode Duivels steunen de vaccinatiecampagne van de overheid, laat daar geen twijfel over bestaan", reageerde Roberto Martínez. "Maar sommigen besloten enkele weken te wachten omdat ze het virus al hadden en antilichamen hebben ontwikkeld. Of omdat ze al gevaccineerd waren."

En om de gemoederen te bedaren, werd ook Marc Van Ranst aan het woord gelaten. "We hebben voor een pragmatische oplossing gekozen", aldus de viroloog, die mee advies gaf aan de bond. "In de ideale wereld waren de voetballers al enkele maanden voor het toernooi gevaccineerd (net zoals bij de olympische atleten, red.)."

Doordachte keuze

"Alleen was de publieke opinie daar toen nog niet klaar voor", vervolgde hij. "Nu waren we op minder dan twee weken voor de eerste wedstrijd. We hebben alle spelers individuele informatie gegeven om een doordachte keuze te maken."

Van Ranst besluit: "Van spelers met antilichamen weten we dat we ervan kunnen uitgaan dat de kans klein is dat ze de komende weken besmet raken. Zeker omdat de ploeg een maand in een gesloten bubbel verblijft."

TAGS  I  Rode Duivels  I  Griekenland  I  Kroatië

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024