Michel Preud'homme terug naar AA Gent?

Michel Preud'homme terug naar AA Gent?
Woensdag 02 juni 2021 - 20:30   I   door Redactie

AA Gent gaat het volgend seizoen helemaal anders aanpakken. Michel Louwagie zet als algemeen manager een stapje terug en op sportief vlak willen de Buffalo's verder professionaliseren.

En daarbij is er al veel langer dan vandaag sprake van een sportief directeur aan te trekken. Hein Vanhaezebrouck vulde die rol in het verleden - en ook nu wel een beetje - voor een deel in, maar als je een echte topclub wil zijn moet je eigenlijk ook een echte sportief directeur hebben.

En als Ivan De Witte één iets geleerd heeft van de soap met de vier hoofdtrainers van dit seizoen, dan wel dat het loont om terug te grijpen naar vertrouwde namen die in het verleden al succes gebracht hebben. Zoals Hein Vanhaezebrouck. Zoals... Michel Preud'homme.

Het is geen geheim dat De Witte niet alleen een serieus boontje heeft voor de iconische doelman sinds hij er trainer was van 2008 tot 2010, maar ook dat hij nog dit seizoen gesprekken heeft gehad met Preud'homme om hem weg te halen bij Standard.

Opportuniteit

Dat was evenwel met de bedoeling om hem als hoofdtrainer te installeren. Maar nu Vanhaezebrouck stevig in het zadel zit én Preud'homme weg is bij Standard dient er zich een andere opportuniteit aan. 

Die van sportief directeur dus. MPH is met al zijn ervaring nog steeds een gegeerd man in het Belgische voetbal. Eerder werd hij ook al genoemd bij Seraing en Charleroi, al dan niet samen met Luciano D'Onofrio.

Speciale status

Maar bij AA Gent zou hij wel een hele speciale status hebben. Naar verluidt is het wel degelijk een piste die in het hoofd van De Witte speelt, maar of die ook effectief zal bewandeld worden is een andere vraag.

Poll: Zou jij het een goede zet vinden van AA Gent om Preud'homme sportief directeur te maken?

TAGS  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  Charleroi  I  Standard  I  Seraing

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024