Coronarel bij nationale ploeg: Rode Duivels willen zich niet laten vaccineren

Coronarel bij nationale ploeg: Rode Duivels willen zich niet laten vaccineren
Woensdag 02 juni 2021 - 10:30   I   door Redactie

Het toernooi is nog niet begonnen of corona strooit nu al roet in het eten. Nadat de overheid toelating gegeven had om de Rode Duivels voorrang te geven bij de vaccinatiecampagne.

Maar nu is gebleken dat niet alle Rode Duivels zich hebben laten vaccineren bij het begin van de EK-campagne. Iedereen zal het vaccin toegediend krijgen, maar sommige spelers kiezen ervoor dat pas na het toernooi te laten doen.

"De voetbalbond hoopte in eerste instantie op het Johnson&Johnson-vaccin waarbij maar één prik nodig is voor volledige bescherming", schrijft Het Nieuwsblad. "Toen de overheid het J&J-vaccin verbood voor min-42-jarigen werd uiteindelijk Pfizer ter beschikking gesteld."

"Het grote nadeel van dat vaccin is dat de tweede prik bijwerkingen kan veroorzaken die de sportieve prestaties mogelijk negatief beïnvloeden. Wie zich deze week laat vaccineren krijgt zijn tweede prik in de week van 5 juli – in volle eindfase van het toernooi."

Kritiek

De bond laat de krant nu weten dat “Op basis van medische redenen werd besloten de vaccinatie voor sommige spelers uit te stellen." Maar de krant weet dat daarop (zware) kritiek komt. Bondscoach Roberto Martínez geeft daarom op zijn persconferentie woensdag rond 14.30 uur bijkomende tekst en uitleg.

Maandagavond werden beelden verspreid van enkele spelers die het vaccin kregen toegediend. Onder hen Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Timothy Castagne, Jérémy Doku en Thomas Vermaelen. De bond gaf toen al mee dat spelers die “voldoende antistoffen hadden opgebouwd” voorlopig niet worden gevaccineerd.

Poll: Vind jij het kunnen dat sommige Rode Duivels zich voorlopig niet willen laten vaccineren?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Griekenland  I  Kroatië

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024