Zulte Waregem kondigt afscheid van Francky Dury (63) aan

Zulte Waregem kondigt afscheid van Francky Dury (63) aan
Dinsdag 01 juni 2021 - 19:10   I   door Redactie

Francky Dury (63) vertrekt na komend seizoen bij Zulte Waregem. Dat heeft de fusieclub dinsdagavond officieel bekendgemaakt. Essevee gaat verjongen, zo klinkt het op de eigen website.

"Het komende voetbalseizoen wordt niet alleen het jubileumjaar “20 jaar SV Zulte Waregem”, het moet ook een afscheid in schoonheid worden met T1 Francky Dury", laat Zulte Waregem weten via de officiële kanalen.

"Het vernieuwde clubbestuur en zijn trainer hebben in onderling overleg het contract, dat Dury nog 3 jaar aan Essevee bond, opengebroken. Na het seizoen 2021-22 geeft Dury de trainersfakkel door", staat er verder nog te lezen.

Bij Zulte Waregem willen ze operatie verjonging inzetten. "Nu het doek is gevallen, wil de club werk maken om opnieuw een stap hoger te zetten, geschoeid op de visie van een lange(re) termijn-denken en hard werken. Verjonging is één van de sleutelwoorden, ook op de positie van de T1", laat de club weten.

Simons en/of De fauw T1?

De kans is groot dat Timmy Simons en/of Davy De fauw straks de fakkel overnemen. "Dury en de club gingen rond de tafel zitten en kwamen overeen om hun samenwerking naar één seizoen te herleiden."

"Dat geeft de assistenten Davy De fauw en Timmy Simons de kans zich verder te ontwikkelen als sportief leiders. Het is de intentie van Essevee om Davy en Timmy een belangrijke stem te geven in de sportieve toekomst van Zulte Waregem", besluit de club.

TAGS  I  Zulte Waregem

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024