Peter Vandenbempt kan het maar niet geloven: "Dat is verbluffend"

Peter Vandenbempt kan het maar niet geloven:
Zondag 30 mei 2021 - 19:30   I   door Redactie

Je zou denken dat analisten en commentatoren niet meer zo snel onder de indruk zijn, zeker niet als ze zoals Peter Vandenbempt zoveel ervaring hebben. Maar toch kan ook hij nog met de mond vol tanden staan.

Thomas Tuchel na amper vijf maanden bij Chelsea al de Champions League wint, daar kan de analist nog altijd niet goed bij. "Dat is de prestatie van het jaar. Zo eenvoudig is het", laat hij bij Sporza noteren.

"Chelsea was toch op sterven na dood toen hij gekomen is en zelf was hij ook een gewond vogeltje. Op kerstavond werd hij buitgengezet bij PSG, ondanks de 1/8e finales van de Champions League. Daar zullen ze in Parijs nog wel eens een keer over nagedacht hebben."

"Wat Tuchel van dit Chelsea gemaakt heeft, is verbluffend", vervolgt Vandenbempt. "Het is echt een gedrild elftal. Uitstekend positiespel. Hij maakt altijd de juiste keuzes. Een echte oorlogsmachine is het, met veel intensiteit die zij in de duels leggen."

Absoluut top

"Dat illustreerde de overgave en de energie die Chelsea in zijn wedstrijden kan leggen. Die discipline en dat fysieke vermogen tot in de allerlaatste minuut. Ze zijn fysiek absoluut top. Dat is een wereldprestatie die Tuchel neergezet heeft."

"Hij heeft de voorbije maanden gewonnen van Zidane, van Klopp, twee keer van Simeone, van Ancelotti, van Mourinho en drie keer van Pep Guardiola", besluit hij. "Ja, dan ben je bij de betere van de wereld."

TAGS  I  Manchester City  I  Chelsea  I  Rode Duivels

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024