Strak plan moet Brugse droom waarmaken: "Club gaat daar zwaar op inzetten"

Strak plan moet Brugse droom waarmaken:
Woensdag 26 mei 2021 - 14:00   I   door Redactie

Club Brugge beleeft gouden tijden. Sportief succes, een state of te art oefencomplex in Westkapelle, een stadion dat... En daar stopt het. Want blauw-zwart is dringend aan een nieuwe voetbaltempel toe.

Alleen wordt de bouw van een nieuwe arena tegengehouden door allerhande bezwaren. Dat beseft ook de Brugse burgemeester Dirk de fauw. "De stad heeft nog een kleine twee weken om advies te brengen over de bezwaren", vertelt hij in Het Laatste Nieuws

De fauw wil absoluut dat Club Brugge - en dus ook Cercle Brugge aan een nieuw stadion kunnen beginnen bouwen en is dus bereid om die bezwaren mee van tafel te vegen. "Het zou om honderd, tweehonderd klachten gaan. Ik laat me vertellen dat dat niet veel is voor zo'n groot project."

"De meeste bezwaren gaan over mobiliteit", vervolgt de burgemeester die Club Brugge al jaren ziet dromen van een vervanger voor het Jan Breydelstadion. "Er zitten nu elke week bijna 30.000 fans in het stadion. Dat zouden er 40.000 worden. Wel, ik betwijfel of 10.000 extra plaatsen zo'n groot verschil zal maken voor de mobiliteit."

Buurtbewoners

"Zeker omdat het bestuur van Club daar zwaar op zal inzetten. Shuttlebussen inlassen, parkeerverbod in de onmiddellijke omgeving van het stadion, tickets zullen rechtstreeks gekoppeld worden aan een vervoersbewijs." 

De vraag is nu of dat voldoende zal zijn om de buurtbewoners ervan te overtuigen dat de overlast tot een minimum beperkt zal blijven. Indien wel, dat zal het plan gewerkt hebben. Zoniet, dan blijft het aanmodderen."

Poll: Zal Club Brugge die klachten van tafel kunnen vegen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024