‘Anderlecht staat machteloos en ziet Lukas Nmecha vertrekken’

‘Anderlecht staat machteloos en ziet Lukas Nmecha vertrekken’
Zondag 16 mei 2021 - 12:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht ging zaterdagavond onderuit op eigen veld. Paars-wit verloor met 1-2 van KRC Genk en is uitgeteld voor de tweede plaats. En dat is nog niet alles. De verliespartij tegen Genk lijkt ook het vertrek van Lukas Nmecha (22) in te luiden.

Nmecha was er duidelijk het hart van in dat RSCA thuis had verloren van Genk. In een interview na de match stak de Britse Duitser zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. Niet alleen de nederlaag, maar ook het feit dat zijn toekomst bij Anderlecht nu hoogst onzeker is kwam hard aan bij Nmecha.

Géén Champions League

Met nog twee speeldagen te gaan in de Champions' play-offs moet Anderlecht een kruis maken over de tweede plaats en het bijhorende ticket voor de voorrondes van de Champions League. En het was net dat vooruitzicht dat RSCA een waterkans gaf op een verlengd verblijf van zijn topschutter.

Als Anderlecht zich had kunnen plaatsen voor de voorrondes van het kampioenenbal, had het een serieuze troef in handen om Nmecha aan zich te binden. Niet alleen zou paars-wit meer geld kunnen en willen uitgeven om de spits weg te kopen bij Manchester City, ook Nmecha zelf zou in dat geval graag gebleven zijn.

(Lees verder onder de afbeelding)

Grote competitie

Nu liggen de kaarten anders. Nmecha wil niet ter plaatse blijven trappelen. Hij wil volgend seizoen graag een stap vooruitzetten. In een grote competitie spelen of in de Champions League aantreden. Met Anderlecht kan dat niet en daarom zou de aanvaller na afloop van dit seizoen vertrekken. Dat melden goed geïnformeerde Engelse bronnen.

Nmecha heeft een goede band met Vincent Kompany en had zijn coach graag een dienst bewezen door in het Lotto Park te blijven. Maar Nmecha vindt ook dat hij aan zichzelf moet denken. De spits verkast in het tussenseizoen wellicht naar een grote competitie, om daar zijn geluk te gaan beproeven. Duitse, Engelse en Spaanse ploegen liggen op vinkenslag.

Poll: Denk jij dat Anderlecht een waardige vervanger voor Nmecha gaat vinden?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Manchester City

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024