Belgische topploeg wil Niklas Dorsch weghalen bij AA Gent

Belgische topploeg wil Niklas Dorsch weghalen bij AA Gent
Vrijdag 14 mei 2021 - 11:30   I   door Redactie

Niklas Dorsch (23) wordt aanschouwd als één van de beste middenvelders in de Belgische competitie. Toch komt de Duitser lang niet altijd aan spelen toe bij AA Gent. Het maakt dat Dorsch nu een opmerkelijke transfer zou kunnen maken.

In makelaarskringen valt sedert enkele dagen te horen dat Dorsch nadrukkelijk in beeld is bij een andere Belgische topploeg. Om welke ploeg het precies gaat, is niet geweten. De sportief directeur van de club in kwestie zou Dorsch deze zomer wel érg graag willen wegplukken bij AA Gent.

De Buffalo's telden vorige zomer 3,5 miljoen euro neer voor Dorsch en geloven hard in de speler. Toch komt de Duitser te weinig aan spelen toe. Coach Hein Vanhaezebrouck opteert vaak voor Sven Kums, Vadis Odjidja en Elisha Owusu, waardoor Dorsch vrede moet nemen met een plek op de bank.

(Lees verder onder de afbeelding)

Dorsch wil spelen

De middenvelder is het grondig beu dat hij geen vaste waarde is. Dorsch is van mening dat hij op training iedere dag opnieuw laat zien dat hij in de ploeg verdient te staan. Dat hij niet vaker mag starten van Vanhaezebrouck, steekt dan ook enorm bij Dorsch.

De Duitse belofte-international wil indien nodig andere oorden opzoeken. Het laatste wat Dorsch immers wil is dat zijn carrière in het slop geraakt omdat hij te lang bij Gent blijft. En dus zou hij straks zomaar bij een andere Belgische topclub kunnen belanden.

7 miljoen

Bij AA Gent zijn ze voorlopig niet op de hoogte van binnenlandse interesse. Ze hebben wel weet van buitenlandse interesse. Het Gent-bestuur is bereid om mee te werken aan een vertrek, maar enkel en alleen voor de juiste prijs. De marktwaarde van Dorsch, die nog tot 2024 onder contract ligt, bedraagt momenteel 7 miljoen euro.

Poll: Bij welke Belgische topclub zou jij Dorsch graag zien tekenen?

TAGS  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  KRC Genk

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024