Tienkoppig KV Mechelen springt naar de leiding in Europe play-offs

Donderdag 13 mei 2021 - 17:51   I   door Redactie

KV Mechelen is donderdagnamiddag gaan winnen op het veld van Standard. De ploeg van Wouter Vrancken liep uit tot 0-2, maar na rood voor Thibault Peyre werd het nog heel spannend.

Halverwege stond Standard 0-1 in het krijt. Een eigen doelpunt van Gavory had KV Mechelen aan de leiding gebracht. Na rust slaagde Standard er niet in om de bezoekers echt in de problemen te brengen. Eerst miste Storm nog een keuzekans, maar niet veel later zorgde de winger toch voor de dubbele voorsprong.

KV Mechelen leek gewonnen spel te hebben, maar in de slotfase was er toch nog flink wat animo. Eerst lukte Laifis de aansluitingstreffer en amper een minuut later pakte Peyre rood. Standard zette alles op alles, maar kwam niet meer langszij.

Leider

Zo pakt Mechelen drie gouden punten in de strijd om een Europees ticket. In het klassement van de Europe play-offs wordt Malinwa leider. Het telt 31 punten, één eenheid meer dan KV Oostende.