Serieuze mokerslag voor Kevin De Bruyne: 'Het gaat niet lukken'

Serieuze mokerslag voor Kevin De Bruyne: 'Het gaat niet lukken'
Donderdag 13 mei 2021 - 15:00   I   door Redactie

Kevin De Bruyne kroonde zich eerder deze week tot kampioen van Engeland met Manchester City. Nieuw eremetaal voor De Bruyne, die met zijn club ook nog in de running is om de Champions League te winnen. Individuele prijzen zitten er wellicht niét in.

Ondanks het feit dat De Bruyne opnieuw een sterk seizoen draait, is hij deze keer geen favoriet om Speler van het Jaar te worden in de Premier League. Het Laatste Nieuws ziet het zelfs erg somber in voor KDB.

De Bruyne domineert exitpolls niet

"De stemming voor de FWA Footballer of the Season, de prijs van de media, is maandagavond afgesloten. De prominente journalisten hebben op sociale media inkijk gegeven op wie ze bovenaan hun formulier hebben gezet. Kevin De Bruyne domineert de exitpolls niet, wel een ploegmaat", schrijft de krant. 

"Voor de PFA Player of the Year-trofee, het equivalent van onze Profvoetballer van het Jaar, maakt De Bruyne zich evenmin veel illusies. De bookmakers twijfelen aan zijn kansen. De Rode Duivel pronkte in augustus met zijn eerste grote individuele bekroning in Engeland, maar een twee op rij zoals Thierry Henry en Cristiano Ronaldo die ooit voor mekaar kregen, zit er wellicht niet in", voorspelt HLN.

(Lees verder onder de afbeelding)

Ruben Dias grote slokop?

Vorig jaar moest De Bruyne voor de FWA Footballer of the Season zijn meerdere erkennen in Jordan Henderson, deze keer is Ruben Dias dé te kloppen man. "Hij staat met stip op één genoteerd voor de FWA en de PFA-trofee. Voor Bruno Fernandes, de efficiëntste middenvelder in de Premier League, en Harry Kane", benadrukt Het Laatste Nieuws.

Ondanks het feit dat hij door blessure een deel van het seizoen in de Premier League miste, zal dit nieuws toch hard aankomen bij de eergierige De Bruyne. Dat hij over het hoofd wordt gezien voor de individuele trofeeën zal ongetwijfeld steken. Dan maar de Champions League-finale beslissen enn schitteren op het EK, Kev?

Poll: Vind jij dat Kevin De Bruyne Speler van het Jaar moet worden in de Premier League?

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  KRC Genk  I  Manchester United

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024