Ongelofelijk: Dit is de echte reden waarom VAR-busje te laat in Genk was

Ongelofelijk: Dit is de echte reden waarom VAR-busje te laat in Genk was
Donderdag 13 mei 2021 - 13:00   I   door Redactie

Het is onbegrijpelijk en ongelofelijk, maar jammer genoeg toch waar. Het VAR-busje arriveerde woensdag te laat in de Luminus Arena, waardoor de aftrap van Genk-Anderlecht werd uitgesteld. Bij het Referee Department leggen ze daags na het voorval uit wat er misliep.

Woensdagavond klonk het nog dat het VAR-busje niet was besteld, maar dat weerlegt het Referee Department nu. Operationeel directeur Stephanie Forde schept duidelijkheid bij Sporza. “Het VAR-team stelde ter plekke vast dat er geen spoor was van het busje. We hebben toen meteen actie ondernomen", aldus Forde.

Intern communicatieprobleem

De fout lag bij Studiotech, de externe firma die verantwoordelijk is voor de technische voorzieningen. Daar waren ze de topper tussen Genk en Anderlecht compleet uit het oog verloren, zo blijkt. "Er was daar een intern communicatieprobleem", onthult Forde de ware reden achter de VAR-klucht.

"Wij hebben onze aanduidingen overgemaakt en vervolgens is het aan Studiotech om de techniekers aan te stellen Daar is het - tot onze grote spijt - misgelopen. Vanaf nu zal er gewerkt worden met een 'double check' door de techniekers zelf om de aanduidingen te bevestigen", voegt Forde er nog aan toe.

In allerijl werd gekozen voor een andere technieker. "Dankzij het productiehuis MediaPro konden we de vertraging tot een minimum beperken. Mét alle nodige faciliteiten: de VAR en buitenspeltechnologie. Maar het blijft wel een ongelukkige situatie", weet ook Forde.

VAR-center

"Dit kan sowieso nooit meer gebeuren", vervolgt ze. "En zaken zoals deze zullen in de toekomst uitgesloten worden. Want vanaf volgend seizoen beschikken we in Tubeke over een VAR-center. Dan zijn verplaatsingen met busjes niet meer nodig."

TAGS  I  KRC Genk  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024