Oorlog tussen Antwerp en Club Brugge deint verder uit: "Wraak en misbruik"

Oorlog tussen Antwerp en Club Brugge deint verder uit:
Woensdag 12 mei 2021 - 21:30   I   door Redactie

Donderdagavond staat Antwerp-Club Brugge op het programma, zondagavond Club Brugge-Antwerp. En naast een strijd tussen clubs is het ook een strijd tussen voorzitters.

Want het is een feit dat Antwerp-voorzitter Paul Gheysens en Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe elkaar niet kunnen zien of luchten. En dat heeft helaas voor blauw-zwart ook zijn gevolgen voor het stadiondossier.

Want Focus-WTV meldt dat Ghelamco, het bedrijf van Gheysens dat een belangrijk stuk bouwgrond bezit op de plaats waar het nieuwe stadion van Cercle Brugge moet komen een bezwaarschrift indiende. En geen nieuw stadion voor buur Cercle betekent ook dat Club Brugge het zijne niet kan zetten.

Gemeenteraadslid Stefaan Sintobin haalt bij de de West-Vlaamse zender snoeihard uit. "Dit lijkt meer en meer op een wraakactie van Gheysens ten aanzien van Verhaeghe, omwille van het Eurostadion in Brussel, een project van Ghelamco dat spaak liep."

Misbruik

"Dit nieuwe maneuver van Gheysens is puur en simpel misbruik maken van de proceduremogelijkheden om een concurrent een hak te zetten. Een ondernemer als Gheysens zou toch moeten beseffen dat het hier niet alleen om een nieuw stadion gaat maar ook om extra industrie en werkgelegenheid."

Volgens Sintobin kan dat en andere bezwaren weer verstrekkende gevolgen hebben voor de stad en beide voetbalclubs. "Dit leidt opnieuw tot een pak vertraging en nieuwe spanningen tussen diverse betrokken actoren".

Poll: Draait dit volgens jou inderdaad om wraak van Gheysens?

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024