Zware rel in Genk: Club- en Antwerp-fans beschuldigen Anderlecht van omkoperij

Zware rel in Genk: Club- en Antwerp-fans beschuldigen Anderlecht van omkoperij
Woensdag 12 mei 2021 - 20:45   I   door Redactie

Genk-Anderlecht woensdagavond is om meerdere redenen een topper om naar uit te kijken. En dan is een beetje controverse nooit ver weg. Maar deze keer werden de gemoederen toch té verhit.

En dat had alles te maken met het busje voor de videoref dat te laat aan de Luminus Arena arriveerde. Reden was dat de firma die voor het busje verantwoordelijk is de topper tegen Anderlecht blijkbaar niet op de planning staan had.

Daardoor leek het even alsof er zonder buitenspellijn zou worden gespeeld omdat er niet voldoende tijd was om die buitenspellijn te kalibreren. Maar omdat de wedstrijd (die normaal om 20u45 moest beginnen) werd uitgesteld met een kwartier, kwam alles toch nog in orde.

Op sociale media was er maar één gespreksonderwerp en het laattijdige VAR-busje leidde tot hevige discussies die er af en toe over gingen. Zo lieten heel wat Club Brugge en Antwerp-supporters niet na om te insinueren dat Anderlecht achter het hele gebeuren zat. Sommigen spraken zelfs ronduit over omkoperij.

Mbokani

Veel heeft natuurlijk te maken met de heisa die afgelopen weekend ontstond tijdens en na Anderlecht-Antwerp, waar twee doelpunten van Mbokani afgekeurd werden voor héél nipt buitenspel, waar één zelfs niet correct leek.

Poll: Zit Anderlecht hier volgens jou achter?

TAGS  I  KRC Genk  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024