Club Brugge haalt opgelucht adem: 'Dieumerci Mbokani is er niet bij'

Club Brugge haalt opgelucht adem: 'Dieumerci Mbokani is er niet bij'
Woensdag 12 mei 2021 - 18:00   I   door Redactie

Club Brugge staat donderdagavond op het veld van Antwerp voor zijn match van de waarheid. Een heuse test, niet in het minst omdat op de Bosuil met Dieumerci Mbokani de man-in-vorm speelt. Of toch niet?

Want de 35-jarige spits die afgelopen weekend nog zo uitblonk tegen Anderlecht, zou last hebben van een blessure. Om Club Brugge niet wijzer te maken, wil Antwerp daar volgens insiders niet over communiceren. Vandaar ook dat hij in de wedstrijdselectie is opgenomen.

Het Laatste Nieuws kon alvast het volgende meegeven: "Opvallend nog: Dieumerci Mbokani, zaterdag nog in grootse doen, trainde tot op heden nog niet mee met de groep. Vercauteren hoopt dat hij vandaag kan aanpikken."

Hoop die naar verluidt vergeefs zou zijn, vooral omdat een eventueel te vroeg inzetten van Mbokani de blessure zou verergeren. En Antwerp wil het risico niet lopen hem op die manier kwijt te spelen voor de rest van play-off 1.

Aderlating

Bij Club Brugge zullen ze daar alvast niet om malen. Philippe Clement en zijn spelers beseffen immers maar al te goed dat het wegvallen van Mbokani een serieuze aderlating zou zijn voor Antwerp. Zeker met de vorm waarin hij tegen Anderlecht voor de dag kwam.

Al is er nog een andere mogelijkheid. Namelijk dat Antwerp blauw-zwart zand in de ogen probeert te strooien. Want als de Bruggelingen ervan uitgaan dat Mbokani niet fit is en hij dan tóch aan de aftrap verschijnt, zou dat toch een psychologisch effect kunnen hebben. Afwachten toch maar.

Poll: Verhoogt de afwezigheid van Mbokani de winstkansen van Club Brugge?

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge  I  Anderlecht

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024